News

Destinaţii de vacanţă preferate de români

Indiferent de anotimp, vacanţa reprezintă şi pentru români un motiv de a face planuri de călătorii.

Care au fost destinaţiile preferate de români în materie de turism anul trecut și ce locuri sunt interesati sa viziteze in viitor, aflăm din studiul efectuat de Mercury Research împreună cu Asociaţia Global Market Research.
România rămâne în topul opţiunilor celor intervievaţi si pe viitor, chiar dacă în 2015 doar 33% dintre români au preferat destinaţiile din ţară faţă de 49% în 2014. În creştere se estimează a fi pentru viitor interesul pentru două dintre țările mediteraneene, Italia şi Franţa, ţări cu un aflux mare de imigranţi români, dar şi cu un trecut istoric de care suntem şi noi românii legaţi.
Rămânând în zona mediteraneeană, se remarcă o scădere a interesului pentru Grecia de la 10% în 2014 la 7% în 2015, scădere datorată impactului evenimentelor geopolitice din zonă.
Dacă atracţia pentru vacanţele în ţara vecină, Bulgaria, au înregistrat o scădere în anul 2015, pentru viitor se preconizează o revenire a interesului manifestat de români faţă de ofertele pentru litoralul bulgar al Mării Negre.
De un interes constant beneficiază sejururile petrecute în Austria şi Ungaria, românii ramânând fideli vacanţelor petrecute în aceste două ţări care reprezintă un adevărat magnet pentru călătorul îndrăgostit de farmecul trecutului din apropierea graniţelor noastre.
Atracţia românilor pentru explorarea continentului nostru rămâne constantă, totuşi viitorul va aduce încet, dar sigur o creştere a interesului pentru statele din Asia Pacific şi pentru cele de pe continentul american.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.