News

Românii şi investigaţiile medicale

Romanii si investigatiile medicale

Romanii si investigatiile medicaleInvestigaţii medicale, analize, vizită la medicul stomatolog…
Cât de des apelează românii la astfel de controale?

Conform studiului online referitor la servicii medicale realizat de Mercury Research pe un eşantion de 1288 de persoane din mediul urban cu vârsta de peste 18 ani, procentul celor care vizitează cabinetul medicului de familie lunar sau mai des rămâne neschimbat pentru perioada 2010 vs 2015.
Lucrurile arată diferit în ceea ce priveşte analizele medicale.Procentul celor care vizitează un laborator de analize lunar sau mai des este în 2015 de 1% faţa de 0% în 2010, în schimb, dacă medicul stomatolog era vizitat de 2% dintre români în anul 2010 lunar sau mai des, anul 2015 aduce cu el un procent în plus. Per general se înregistrează în mediul urban o uşoară creştere a interesului pe care românii îl acordă stării de sănătate. Anul 2010 înregistrează 12% dintre români cu un abonamentul la o clinică privată, procent care creste la 13% în 2015, pe primele doua locuri în preferinţele respondenţilor aflându-se Clinica MedLife cu 11 procente în 2010 si 26 de procente în 2015, urmată fiind de Regina Maria cu 14%  în 2010, repectiv 16% în 2015.

Dictonul care spune ca e mai usor sa previi decât să tratezi se pare că începe să aibă câştig de cauză, lucru care se reflectă şi în rezultatele studiului efectuat de Mercury Research.

Recomandă si prietenilor...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.